
بروزرسانی: 31 فروردین 1404
بازآفرینی صنعت خودرو
بازآفرینی صنعت خودرو
این تحریم ها به مرور شدت گرفت و توانست صنایع مختلف کشور را تحت الشعاع قرار دهد. یکی از این موارد «معامله شرکت های خارجی با ایران» بود که تاثیر شدیدی بر صنعت خودرو ایران گذاشت و اولین تاثیر مستقیم آن در ژانویه ۲۰۰۸ مشخص شد. در این زمان گشایش اعتبار در بانک های دولتی چین برای تجار ایرانی ممنوع اعلام شد و این در حالی بود که ایران خودرو قراردادی را با شرکت خودروسازی چینی به نام «چری» عقد کرده بود.
- ۱- ارتقای این شورا به جایگاه فراهم کننده فضای رقابت و رفع انحصار در صنعت به جای تمرکز صرف بر فرآیند هایی مانند قیمت گذاری خودرو که با ناکارامدی و کندی¬هایی نیز همراه بوده است.
- حال طبق میزان تولیدات کشور طی سال های 1396 الی 1399، درمی یابیم روند تولید داخلی انواع خودروهای سواری توسط تولیدکنندگان، با نرخ رشد مرکب منفی 13 درصد کاهش یافته که با توجه به سند چشم انداز 1404 و هدف تولید 3 میلیون خودرو داخلی، نیاز به بالا بردن ظرفیت های تولید طی 3 سال 1401 تا 1404 وجود دارد.
- واقعیت مجازی فرصت های آموزشی بسیاری را برای کارکنان و کمک به متخصصان در طراحی و مهندسی بهتر خودرو ها فراهم می کند.
- جالب است بدانید تعداد خودرو های تولید شده در ایران نیز در اوج رونق تولید، قریب به 1.7 میلیون دستگاه بوده است که البته در سال 1399 این عدد به کمتر از 1 میلیون دستگاه تنزل پیدا کرده است.
- به این ترتیب بحث واگذاری سهام دولت در شرکت های خودروساز منتفی شده و با توجه به اینکه این سهم در شرکت های خودروساز کمتر از 20 درصد است نباید انتظار داشت که این واگذاری اتفاق بیفتد.
پس از جنگ نیز ساخت خودروهایی مانند پژو ۲۰۶ (پرفروش ترین خودروی اروپا در سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳)، سیتروئن زانتیا (Xantia)، دوو سی یلو و ماتیز، پژو ۴۰۵ و فولکس واگن گل (VW Gol) صنعت خودروی ایران را نزدیک با سایر کشورهای آسیایی اما در حد مونتاژ نگاه داشت. باید در نظر داشت که با از بین رفتن تحریم ها، هزینه های جا به جایی و غیره کاهش یافته و ممکن است از هزینه های صرف شده شرکت ها کاسته شود. برای مثال، در بخش خودرو های مقرون به صرفه و کوچک هنوز تلاش های جدی ای برای رفع نیاز مصرف کنندگان صورت نپذیرفته است.
جلسه فنی مسئولان بانکی ایران و قطر درباره پول های بلوکه شده
طبق برخی از برآوردها، به ازای تولید هر دستگاه خودرو دو شغل ایجاد می گردد که 17 درصد آن اشتغال مستقیم ( خودروسازی و قطعه سازی) و 83 درصد آن اشتغال غیرمستقیم ( صنایع بالادستی و فعالیت های خدماتی به خودرو) خواهد بود. با توجه به آمار ارائه شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، طبق جدول ذیل، واردات و صادرات خودروهای سواری طی سال های 1395 الی 1399 با نرخ رشد منفی 61% ، کاهش چشم گیری داشته است. حاجی دلیگانی، نماینده مجلس، موافق با این لایحه بوده وتوضیح داد ضرورت تنظیم بازار خودرو، هم از لحاظ تعداد و هم کیفیت بر هیچ کس پوشیده نیست. ما نمی توانیم جامعه را منتظر بگذاریم چرا که شاهد رخ دادن این اشتباه هستیم که قیمت خودرو شاخص قیمت گذاری برای بسیاری از کالاها قرار گرفته است و این امر باعث بروز مشکلات متعدد، بدبینی و نگرانی در جامعه شده است بنابراین باید قیمت گران خودرو را بشکنیم. خودروسازان داخلی نشان دادند علیرغم تمام فرصت هایی که در اختیارشان گذاشته شد نتوانستند نیاز جامعه را از نظر تعداد و کیفیت تامین کنند و بازار کنونی در شأن ملت ایران نیست. ما با تصویب این لایحه مجوز واردات خودروهای مستعمل اعم از اتوبوس، مینی بوس، کشنده و سواری را می دهیم تا از این طریق بازار خودرو را به تعادل برسانیم و مانع از افزایش روزافزون قیمت خودروها می شویم.
سرنوشت قیمت خودرو در سال 1400 چه می شود؟
این شرکت کوشش کرد رویکرد بهتری را در پیش بگیرد و قراردادی جامع تر با گوگل بست. بر اساس این قرارداد، مهندسان فورد به صورت مستقیم با مهندسان گوگل همکاری می کنند تا نرم افزارهای گوگل را برای محصولات فورد بهینه سازی کنند. بر اساس این قرارداد، این دو شرکت همچنین در زمینه توسعه خودروهای بدون راننده نیز با یکدیگر همکاری می کنند. با توجه به چالش های موجود در صنعت خودروسازی کشورمان مانند افزایش چشمگیر قیمت مواد اولیه و قطعات تولیدی، قیمت فروش قطعات خودرو، بحران نقدینگی موجود و مشکلات تامین مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته داخلی و خارجی؛ بسیار مهم است تا با بهبود سیستم لجستیکی راهبردهای جدیدی برای مقابله با این چالش ها بیابیم. با توجه به بررسی های انجام گرفته در سال 2019، علارغم سهم قابل قبول کشور از منظر تولید و قرار گرفتن در جایگاه بیست و یکم، آمار بدست آمده نشان می دهد خودروسازی ایران از منظر صادرات و واردات و به دلیل حجم و ارزش کمتر از 1 میلیون دلار در جایگاه صد و ششم جهان قرار گرفته است.
واکنش وزارت علوم به جلسه دفاع پایان نامه یک دانشجوی بی حجاب دانشگاه تهران
این پروژه با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سال ۷۹ با تولید ۲۶ دستگاه سمند به سرانجام رسید اما نکته این بود که مسئولان ایران خودرو نتوانستند هزینه ها را درست مدیریت کنند و قیمت تمام شده آن بسیار بالاتر از حد انتظار بود. از سوی دیگر این خودرو در اولین سال های ساختش عیوب فراوانی داشت که بعدها منوچهر منطقی ضمن دادن وعده ساخت مدل بهینه آن در مهرماه ۸۵ وجود بخشی از این عیوب را تأیید کرد «طراحی بدنه خودرو سمند با استفاده از مهندسی معکوس انجام شد و به همین دلیل، برخی اشکالات در طراحی آن وجود داشت. اما مدل بهینه شده سمند که ۱۷ مورد اشکال اساسی و ۴۷ مورد اشکال جزئی آن برطرف شده در حال تولید است».